Krtkov rok


Krtko a jar

Krtko a jar

Krtko sa presvedčí o tom, že jar je už tu, keď po zime vykukne zo svojho zimného domčeka. Je rád, že dobre prezimoval a teší sa na jarné slniečko. Ale ako prežili zimu ostatní? Keď krtko počuje zúfalé volanie malej sýkorky, je to úloha preňho ako stvorená... Musí sa o vtáčatko postarať!

Čítať viac
Krtko a leto

Krtko a leto

Krtko a malá sýkorka sa stali nerozlučnými kamarátmi. V lete sa radujú zo záhradky, ošetrujú a zalievajú rastlinky a tešia sa, že záhradka pekne rozkvitla. Šťavnaté listy však veľmi zachutili trom tlstým húseniciam. Ako si s nimi Krtko poradí, sa deti dozvedia z obľúbeného leporela.

Čítať viac
Krtkov týždeň

Krtkov týždeň

Toto čarovné leporelo s krtkom nám prezradí, čo všetko robí náš kamarát cez týždeň: stará sa o svoju záhradku, ktorú zničila búrka, pestuje mrkvičku, šalát a reďkovky, a tiež veľmi rád trávi čas so svojimi priateľmi.

Čítať viac
Krtko a jeseň

Krtko a jeseň

Po lete prišla jeseň a zavítala aj do lesíka, kde žije krtko so sýkorkou. Všade na lúke okolo krtinca je zrazu plno sliviek. Tak sa naši kamaráti rozhodnú, že z nich uvaria lekvár. A potom napečú mnoho slivkových koláčov. A keďže tých koláčov bolo napokon naozaj veľa, pozvali na hostinu aj všetky ostatné zvieratká.

Čítať viac