Zaša: Príbeh výnimočného psa


Randi Barrow

Takto sa začal Zašin príbeh.

Ďalší príbeh nehynúceho priateľstva výnimočného psa a odvážneho chlapca, ktoré prekoná aj tie najväčšie nástrahy.

Keď sa dvanásťročnému Ivanovi v roku 1941 podarí s vypätím všetkých síl uniknúť spod nemeckej blokády Leningradu, verí, že nájde bezpečné útočisko na vidieku. No mestečko, do ktorého sa uchýli, čoskoro padne do rúk nacistickej armády. V chlapcovi sa zrodí odhodlanie pomôcť svojej krajine oslobodiť sa od nepriateľskej nadvlády a pridá sa k partizánom, skupinke miestnych obyvateľov tajne bojujúcich proti Nemcom.

Po stretnutí s nacistickým dôstojníkom, majorom Axelom Rechtom, ktorý ho prinúti zabávať vojakov hrou na concertino, Ivan vycíti príležitosť pomôcť svojej partizánskej skupine. Recht navyše vlastní dve rozkošné šteniatka nemeckého ovčiaka Zašu a Tora, ktoré plánuje vycvičiť proti Rusom. To však chlapec nemôže dopustiť a hoci vie, že major je veľmi nebezpečný a krutý, jedného dňa pozbiera všetku odvahu a šteniatka mu ukradne.

Kým naokolo zúri vojna, Ivan robí všetko pre to, aby bol so psíkmi v bezpečí a mimo Rechtovho dosahu. No keď Zaša jedného dňa zmizne, musí sa rozhodnúť – má ju hľadať a riskovať všetko, za čo s partizánmi bojovali, alebo zachrániť seba a Tora?

Čítať viac
0,00 € Odporúčaná cena
Nedostupné

Informácie

Počet strán 408
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 14.6.2019
Formát 130x200 mm
Hmotnosť 0,5 kg
Jazyk slovenčina
Číslo dielu 2
Rady Zaša
Originálny názov Finding Zasha
Pôvodný jazyk angličtina
EAN 9788056611401
Vek od 12
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Recenzia médii

Anet Zacharová

Z jelita elita - Pár viet k ...Randi Barrow - Zaša

Kniha Zaša : Príbeh výnimočného psa nie je primárne iba dielom pre deti a mládež v žánrových vodách dobrodružného a vojnového románu, tak, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Okrem prvotného zámeru - tematizácie života ľudí/odboju počas druhej svetovej vojny - sa zameriava i na konkrétne problémy dospievajúcich, mladých či celkovo society, na prispôsobovanie sa zmene, na otupelosť, zvyk na strach...

Autor knihy

Randi Barrow

Randi Barrow


Randi Barrow vyrastala na stredozápade USA, neskôr sa jej rodina presťahovala do Kalifornie. Študovala právo na UCLA a viac ako 20 rokov pracovala ako advokátka pri adopciách. Potom sa však naplno vrhla na spisovateľskú kariéru. Je autorkou úspešnej detskej dilógie Zaša, ktorá je krásnym historickým príbehom o priateľstve psa a chlapca pre mladých čitateľov.