Príbehy na dobrú noc pre rebelky


Príbehy na dobrú noc pre rebelky: 100 inšpiratívnych dievčat a mladých žien

Príbehy na dobrú noc pre rebelky: 100 inšpiratívnych dievčat a mladých žien

OSLÁVTE S NAMI ĎALŠIU GENERÁCIU MLADÝCH ŽIEN, KTORÉ MENIA SVET! Tretí diel úspešnej série Príbehy na dobrú noc pre rebelky upriamuje pozornosť na ženy, ktorým sa v mimoriadne mladom veku podarilo dosiahnuť čosi výnimočné. Dočítate sa v ňom o už známych osobnostiach, ako sú Greta Thunbergová, Bethany Hamiltonová, Bindi Irwinová, Taylor Swift, Zendaya či členky dievčenskej kapely Linda Lindas, ale aj o menej známych podnikavých dievčatách ako o vynálezkyni Viniši Umašankarovej a mnohých iných.

Čítať viac
Kvapky na kameni

Kvapky na kameni

Príbehy päťdesiatich žien a dievčat z Čiech a Slovenska, ktoré posúvali hranice. Nenápadné ale vytrvalé rebelky bojovali za práva žien, snažili sa uplatniť v umení, športe alebo vo vede. Niektoré z nich používali aj naozajstné zbrane, no väčšina z nich len svoj hlas, svoj um, vytrvalosť. A lásku, lásku k umeniu, k ľuďom, ku svojej krajine. Niektoré známe, iné zabudnuté, no všetky si zaslúžia našu pozornosť, pretože ako kvapky na kameni, krôčik po krôčiku, prešliapali cestičku tým ďalším.

Čítať viac
Príbehy na dobrú noc pre rebelky 2

Príbehy na dobrú noc pre rebelky 2

Pokračovanie senzačného bestselleru podľa New York Times, ktorý inšpiroval dievčatá na celom svete, aby viac snívali, mierili vyššie a bojovali tvrdšie. Príbehy na dobrú noc pre rebelky 2 je úplne nová zbierka 100 príbehov na dobrú noc o výnimočných ženách, od kráľovnej Nefertiti, Beyoncé, Rosalind Franklinovej až po J. K. Rowlingovú. Kráľovné a aktivistky, baleríny a právničky, pirátky a počítačové odborníčky, astronautky a vynálezkyne – táto kniha je dôkazom, čo všetko dokážu ženy.

Čítať viac
Príbehy na dobrú noc pre rebelky

Príbehy na dobrú noc pre rebelky

Príbehy na dobrú noc pre rebelky sú novodobé rozprávky, ktoré nehovoria o princeznách, ale o ženách, ktoré zmenili svet. Inšpirujú dievčatá stovkou hrdinských príbehov žien od kráľovnej Alžbety až po Serenu Williamsovú. Ilustrácie zhotovilo 60 umelkýň z každého kúta našej planéty, je to jedna z najoriginálnejších kníh v histórii kolektívneho financovania.

Čítať viac