Anton a Jonatán


Jostein Gaarder

Dojímavý a hlboký príbeh chlapca Jonatána a jeho obľúbeného plyšového medvedíka Antona

Anton a Jonatán sú najlepší priatelia. Anton je plyšový medvedík, ktorý sa rozpomína na šťastné chvíle strávené s chlapcom, ktorý si ho vozieval v košíku bicykla. Spoločne zažívali rôzne dobrodružstvá a tešili sa z drobností sveta okolo nich. Potom mal ale Jonatán nehodu a čosi sa zmenilo...

Gaarder otvára svet detskej predstavivosti a v čitateľovi ostáva rezonovať myšlienka, aké vzácne je môcť sa podeliť o šťastie s niekým blízkym. Zaujímavo zvolenú rozprávačskú perspektívu neživej hračky dokonale dopĺňa jemná melanchólia Düzakinových ilustrácií.

Čítať viac
7,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Počet strán 56
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 27.10.2014
Formát 148x180 mm
Hmotnosť 0,182 kg
Jazyk slovenčina
Originálny názov Anton og Jonatan
Pôvodný jazyk nórčina
EAN 9788000036939
Vek od 6
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Autor knihy

Jostein Gaarder

Jostein Gaarder


Jeden z najvýznamnejších nórskych spisovateľov má na svojom konte prevažne knihy pre deti a mládež. Študoval škandinávske jazyky a teológiu na univerzite v Osle a v rokoch 1981-1991 vyučoval filozofiu a literatúru na vysokej škole v Bergene. Kniha Sofiin svet, román o dejinách filozofie, autora preslávila a stala sa svetovým bestsellerom. Po úspechu Sofiinho sveta prestal učiť a začal sa naplno venovať písaniu kníh. Pod značkou Lindeni vyšiel v slovenskom jazyku aj jeho román pre dospelých Bábkar. Jeho diela sú preložené do viac než päťdesiatich jazykov.