Jako v zrcadle, jen v hádance


Jostein Gaarder

Kniha pro přemýšlivé děti; je to napínavé filosofické přemítání plné životní moudrosti napsané formou příběhu, krásného a tajemného zároveň.

Cecílie je nemocná. Tak nemocná, že nemůže jít ven lyžovat a sáňkovat jako jiné děti, dokonce ani vstát z postele. Jednou, když je jí smutno, si namaluje anděla prstem na okno. Namalovala anděla slzou, nebo slzavého anděla? Cecílie neví. Cecílie je zvláštní holčička a o všem přemýšlí. Má na to čas, jak říká maminka, když se musí „zabavit“ v posteli. Anděl, který se u Cecílie objeví, bdí u její postýlky a drží stráž. Není ale vůbec „slzavý“. Je to veselý a moudrý průvodce, s nímž se Cecilka prochází

noční zasněženou krajinou, rozmlouvá a anděl jí pomáhá dobrat se až ke dnu tajemství, která ji trápí: Kdo jsem? Bude svět, až tu nebudu? Co zbyde ze mě, až tu nebudu?

Kniha současného norského autora Josteina Gaardera Jako v zrcadle, jen v hádance je knihou pro přemýšlivé děti; je to napínavé filosofické přemítání plné životní moudrosti napsané formou příběhu, krásného a tajemného zároveň.

Čítať viac
10,99 € Odporúčaná cena
Nedostupné

Informácie

Počet strán 140
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 20.10.2014
Formát 163x238 mm
Hmotnosť 0,471 kg
Jazyk čeština
Originálny názov I et speil, i en gate
Pôvodný jazyk nórčina
Prekladateľ Jarka Vrbová
EAN 9788000037035
Vek od 12
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Autor knihy

Jostein Gaarder

Jostein Gaarder


Jeden z najvýznamnejších nórskych spisovateľov má na svojom konte prevažne knihy pre deti a mládež. Študoval škandinávske jazyky a teológiu na univerzite v Osle a v rokoch 1981-1991 vyučoval filozofiu a literatúru na vysokej škole v Bergene. Kniha Sofiin svet, román o dejinách filozofie, autora preslávila a stala sa svetovým bestsellerom. Po úspechu Sofiinho sveta prestal učiť a začal sa naplno venovať písaniu kníh. Pod značkou Lindeni vyšiel v slovenskom jazyku aj jeho román pre dospelých Bábkar. Jeho diela sú preložené do viac než päťdesiatich jazykov.