Ako sa čo robí


Oldřich Růžička

Názorné ilustrované postupy na šiestich veľkoformátových rozkladacích mapách.

Kniha pre najmladších čitateľov, ktorá im jednoducho, zrozumiteľne predstaví postup výroby vecí každodennej potreby.

Názorné ilustrované postupy na šiestich veľkoformátových rozkladacích mapách.

Viete, ako sa vyrába lyžica? Skôr, ako sa môže táto na pohľad obyčajná vec začať tvoriť, musí sa získať železná ruda, z ktorej sa vyrobí železo. Aby sa mohlo vyrábať železo, je potrebné vyťažiť uhlie a vápenec. Uhlie sa musí premeniť na koks, vyrobené železo treba zušľachtiť na oceľ a až tá sa potom môže tvarovať a lisovať do podoby lyžice. Aj taká zdanlivo jednoduchá vec ako lyžica zamestná veľa ľudí rôznych profesií a vyžaduje veľa dôležitých znalostí. Rovnaké je to napríklad pri výrobe chleba, trička alebo obyčajného pohára. Každú z týchto, na prvý pohľad obyčajných vecí, je možné vytvoriť len vďaka jednotlivým zložkám, z ktorých sa vyrába. Každú túto zložku je potrebné vyťažiť, získať, vyrobiť alebo iným spôsobom pripraviť.

Aj keď je naša kniha o najvšednejších veciach dennej potreby, deti sa pri opisoch ich výroby dozvedia celý rad zaujímavých informácií.

Čítať viac
11,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Žáner encyklopédia
Počet strán 42
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 21.3.2016
Formát 230x260 mm
Hmotnosť 0,82 kg
Jazyk slovenčina
Ilustrátor Alexandra Hetmerová
Pôvodný jazyk čeština
EAN 9788000041407
Vek od 6
Typ kniha
Väzba viazaná s poťahom z iného materiálu

Recenzia médii

Zuzana Klučárová

www.citaj.to - Kniha je zaujímavá svojím dizajnom

V knihách pre deti nesmú chýbať obrázky. A ak sú tie obrázky komplexné a človek sa v nich môže doslova stratiť, je to vždy plus. Autori tejto publikácie stavajú na pútavosti a verím, že tým zaujmú mnohých drobných čitateľov. Ako sa čo robí je encyklopédia pre deti, v ktorej sa dozvedia, ako vzniká chlieb, kto sa podieľa na zrode lyžičiek, ako dlho a únavne ľudia pracujú, kým vytvoria pohár aleb...
Zuzana Štelbaská

Denník N - Ani dospelí nevedia, ako sa robí lyžička

Odkiaľ sa vzala lyžica, kto urobil knihu alebo takú bežnú vec ako je pohár? Kým na to jedného dňa nepríde doma debata, deti netušia, aký fascinujúci príbeh je napríklad za obyčajným chlebom a fakt, že ich obľúbené pečivo vyrástlo z niečoho, čo bolo najprv zelené, ich na hodnú chvíľu aj umlčí (mamy to poznajú - pri malých deťoch, najmä tých, ktoré nastúpili do škôlky, sa zelené jedlo na tanieri rov...

Autor knihy

Oldřich Růžička

Oldřich Růžička


Vyštudoval Pedagogickú fakultu Masarykovej univerzity a viac ako 12 rokov učil na základnej škole, neskôr aj na gymnáziu. Po kariére učiteľa presedlal na redaktorskú profesiu a zameriaval sa na knihy pre deti a mládež či oblasť non-fiction literatúry. Jeho knihy boli preložené do viac ako 50 jazykov.