Medovníkový domček


Vojtěch Kubašta

Unikátne priestorové rozprávky

Počuli ste už o tom zvláštnom domčeku v lese, ktorý je celý z medovníkov? Janko s Marienkou sa v lese stratili a práve tento domček objavili. Kto v ňom býva? A nájdu čoskoro cestu domov? Zamilujte si zas a znovu klasický príbeh, tentoraz v jedinečnom spracovaní slávneho českého výtvarníka Vojtěcha Kubaštu!
9,99 € Odporúčaná cena
V predaji

Informácie

Žáner rozprávka
Počet strán 12
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 17.10.2016
Formát 253x193 mm
Hmotnosť 0,3 kg
Jazyk slovenčina
Číslo dielu 8
Pôvodný jazyk čeština
EAN 9788000044668
Vek od 3
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Recenzia médii

Zdenka Waradzinová

mimimalaknihomilka.blogspot.sk - Vojtěch Kubašta: Medovníkový domček

Nádherné priestorové detské knihy od českého maliara, grafika a ilustrátora Vojtěcha Kubaštu slávia návrat vďaka vydavateľstvu Albatros. Vyšli spolu štyri kúsky: O červenej čiapočke, Prasiatka a vlk, Kocúr v čižmách a Medovníkový domček. Pre začiatok som sa rozhodla detskú knižnicu našej Mimi obohatiť o poslednú menovanú nakoľko ostatné rozprávky máme doma v rôznych podobách avšak tá o zlej ježi...

Autor knihy

Vojtěch Kubašta

Vojtěch Kubašta


Vojtěch Kubašta je ve světě uznáván jako jeden z průkopníků prostorových knih. Vystudoval architekturu na ČVUT v Praze, věnoval se nejprve knižní grafice, poté ilustraci dětských knih, později sám navrhoval knihy prostorové. Od roku 1953 spolupracoval s nakladatelstvím Artia, jeho prostorové knihy byly určeny především na vývoz do zahraničí, celkově byly přeloženy do sedmatřiceti jazyků. Jen některé z nich vyšly i česky (např. O červené Karkulce), většina z nich až po roce 1989. Spolupracoval i s Waltem Disneym, vytvořil pro něj například prostorového Bambiho nebo Knihu džunglí.