Hrad v Pyrenejích


Jostein Gaarder

Steinn a Solrun se kdysi milovali, rozešli se a po letech se náhodou znovu setkávají na terase osamělého starého hotelu v západním Norsku.

Právě na tomto místě kdysi zažili cosi podivného, událost, která jimi hluboce otřásla a vedla k jejich rozchodu. Na to, co se tenkrát přihodilo,

mají dodnes oba naprosto odlišný názor. Mohou si dnes porozumět?

Rozhovor, který znovu otevírají, je dialogem dvou rozdílných světonázorů.

Hrad v Pyrenejích je román o lásce a zároveň ideový román. Kdo jsme? Odkud jsme přišli? Co je to vědomí? Může lidský život osvětlit výhradně rozum a věda, anebo existují duchovní síly, které jsou lidskému chápání skryté?

Jostein Gaarder, spisovatel a filosof, autor knihy Sofiin svět, dosáhl světového úspěchu na celém světě svými romány, které byly přeložené do více než padesáti jazyků a prodané ve více než padesáti milionech exemplářích.

Čítať viac
8,99 € Odporúčaná cena
Nedostupné

Informácie

Počet strán 168
K stiahnutiu pdf Ukážka.pdf
Dátum vydania 7.2.2011
Formát 145x205 mm
Hmotnosť 0,36 kg
Jazyk čeština
Originálny názov Slottet i Pyreneene
Pôvodný jazyk nórčina
Prekladateľ Jarka Vrbová
EAN 9788000026435
Vek od 14
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Autor knihy

Jostein Gaarder

Jostein Gaarder


Jeden z najvýznamnejších nórskych spisovateľov má na svojom konte prevažne knihy pre deti a mládež. Študoval škandinávske jazyky a teológiu na univerzite v Osle a v rokoch 1981-1991 vyučoval filozofiu a literatúru na vysokej škole v Bergene. Kniha Sofiin svet, román o dejinách filozofie, autora preslávila a stala sa svetovým bestsellerom. Po úspechu Sofiinho sveta prestal učiť a začal sa naplno venovať písaniu kníh. Pod značkou Lindeni vyšiel v slovenskom jazyku aj jeho román pre dospelých Bábkar. Jeho diela sú preložené do viac než päťdesiatich jazykov.